Lájkold és oszd meg a Facebook oldalunkat!

2007. szeptember 6., csütörtök

A Csepp Csepel Macedóniai Nemzetközi Fesztiválon öregbítette Magyarország jó hírét!

2007. augusztusa végén, a Csepp Csepel Ohridba utazott, ahol Ukrajna, Bosznia, Lengyelország, Törökország, Litvánia, Szerbia, Macedonia gyermeknéptánc együtteseivel vett részt nemzetközi fesztiválon. Egy héten át együtt lakott, étkezett, strandolt, bulizott és készült a fellépésekre a 240 gyermek, teljes egyetértésben.

Az ifjúsági szálláshelyről mindig pontosan indultak a buszok a viseletbe öltözött gyermekekkel, először Leskovec faluba, ahonnan mikrobuszok szállították a táncosokat a keskeny szerpentineken még magasabbra, a 18 km-re lévő Skrebatno zarándokhelyre. Meglepődve láttuk, hogy több száz ember várja az együttesek műsorát, (s az azt követő eseményeket Macedónia Madonna ünnepén). Bizony mindenki csak akkor nyugodott meg, amikor visszaérkeztünk a szállásra - ami 3000 m magasan, az ohridi tó partján régebbi és most épülő szállodák sorában állt - a keskeny kanyargós utakon.

A 270 m mély, Balaton méretű, kristálytiszta tó partján nemcsak strandoltunk, de fesztiválhajóval átszelve eljutottunk St. Naumsba, ahol a Nemzeti Park páváit, s az I. Században épült monostort csodáltuk meg. Természetesen Ohrid és Struga is a tó partjára épült csodálatos város ódon utcákkal, házakkal, ortodox templomokkal, minaretekkel. A fesztivál résztvevői menettánccal gazdagították a látnivalókat. E közben örömmel fogadtuk a barátságos macedón emberek éljenzését. Volt alkalmunk a nevezetességeket is megtekinteni, melyek közül a hatalmas erőd, belül ásatással, a bástyákról páratlan kilátással – a legmaradandóbb.

A legjelentősebb fellépésen aratta a Csepp-Csepel a legnagyobb sikert! Meghívást kaptunk 2008. tavaszára Törökországba, a TRT intervíziós fesztiváljára! Az együtteseket Macedónia kulturális minisztere, Ohrid város polgármestere is megtisztelte látogatásával.

A hosszú úton odafelé a vajdasági Palics monarchiakori épületeit és gyógyfürdőjét néztük meg, hazafelé Macedónia fővárosának, Skopjének óvárosát jártuk be. De a legfontosabb, amivel ismerkedtek a gyerekek: a hét ország kultúrája, az együttműködés, a tolerancia.

S az igazi nagy siker az együttesvezetők véleménye: a legfegyelmezettebbek a magyar együttes gyermekei voltak!

Köszönjük az élményt az áldozatos szülőknek, a polgármesterünknek, a Csepeli Kistáncos Alapítványnak, a NKA–nak, a Gyámhatóságnak, a Csepeli Munkásotthonnak, ahol az együttes 28. éve működik, a SIEMENS Transzformátor Kft-nek és a Loacker Kft-nek.


Budapest 2007. szeptember 5.

Kreiszné dr Paál Sára együttesvezető

Pálvölgyi Kristóf a plakáton!

Akadályverseny - Orsi

Tábor beszámoló - 6. nap

Tábor beszámoló - 5. nap

Tábor beszámoló - 4. nap

Tábor beszámoló - 3. nap

Tábor beszámoló - 2. nap

Tábor beszámoló 1. Érkezés

Hazaérkezés

Búcsú a családoktól

Piknik a Vörös folyó partján

Zelve

Felvonulás

Karaván seraj

Közös vacsora

Utchisar naplemente

Teve szikla

Városnézés

Felvonulás

Gála

Ünnepség Nevsehirben

Kaymakli

Előadás a városközpontban

Hangulat képek

Fogadás a palotában

Az elnök megajándékozása

Képek a próbáról

Erdogán köszöntője

A múzeum és a kert

Az Atatürk Mauzóleum

A szálloda

Utazás Ankarába

Látogatás a kormányzónál

Felvonulás videó

Fesztivál hangulat

Fesztivál megnyitó

Kerámia múzeum

Városnézés

Tevegelés

Göreme

Goreme

Egy fantasztikus nap

Néhány fotó...

Ismerkedés

Az együttes köszöntése

Az együttes köszöntése

Nevsehirbe érkezés

Nevsehirbe érkezés