Lájkold és oszd meg a Facebook oldalunkat!

2018. július 31., kedd

Balatoni élménybeszámolónk

Tisztelt látogatók!

 Az idei évben június 29-július 4.-éig tartottuk a szokásos néptánctáborunkat,amit idén is a Balaton mellett tartottunk.Bár korábbi helyünkről,Keneséről el kellett mennünk (mivel a szállás pillanatnyilag átalakítás alatt van) így az idei évben Balatonlelle központjában tudtunk mókázni.

1.nap:Mindenkinek délután 4-ig kellett leérkeznie,ezt táncosaink egyénileg vagy csoportos vonatozással oldották meg.
 A szálláshely elfoglalása után,ami mindenki számára megfelelt,hiszen egy üdülő-hotel átmenet volt,ahol az ételek is végre ehetőek voltak :D a kisebbek felügyelet mellett a magyar tengerben pancsoltak,míg az ifjak megkapták a feladataikat és a bátorságpróba nemes szervezését is! Az este folyamán beosztottuk a kalálkákat,amit egy tábortűz követett volna,de sajnos az eső elmosta :(


2.nap:Második nap a reggeli után már a táncos élet is elkezdődött,ekkor kezdtük el a korábbi koreográfiáinkat újra átnézni,kigyakorolni.Mivel a csoport egy jelentős része ÉPP Marokkóban teljesít egy nemzetközi folklór fesztiválon így csakis a táborban nyílt lehetőségünk a próbára.
 A próba után egy rövid,de kellemes után elfogyasztottuk az ebédünket,utána volt aki csendes pihenőre tért vagy éppen kézműveskedni,amit Mányoki Kriszti,Gyulai Éva és Vali néni vezetett.Ez időben lehetett elkészíteni a titkos barátoknak szánt ajándékot vagy éppen apunak,anyunak,testvérnek is fonhattunk karkötőt,készíthettünk kalárist,de még fűzhettünk gyöngyöt is.
 A délutáni próba alatt táncosaink nekiláttak Sárköz tánckultúrájának az elsajátítására,amit egy kiadós fürdéssel nyugtáztak utána.
 Ezen az estén mutatták be a kalálkák a csatakiáltásukat és az indulójukat is.

3.nap:Ez a nap is immár csak Sárköz táncával telt el,majd ezen az estén tartottuk a lellei felfedezőtúránkat,ahol a csapatok egy levelet rejtettek el a másik számára egy útvonalon,ahol pöttyökkel jelezték,hogy merre is van a helyes út.Az akció után volt,aki bent maradt a városközpontban és volt,aki visszament a szállásra lepihenni.

4.nap:A szokásos aznapi tánc és balatoni megmártózások után ezen az estén is csapatfeladatokat teljesítettünk.Ezen a napon kerestük meg egymás üzeneteit,a pöttyöket követve.Kisebb-nagyobb félreértések után mindegyik csapat levele meglett és ezután tudtuk csak megoldani.

5.nap:A VÁRVA-VÁRT BÁTORSÁGPRÓBA NAPJA
 Az utolsó előtti nap nemcsak a kicsik,hanem az ifik számára is sok jót kecsegtetett.A tábor ideje alatt összegyűjtött tulipánokat ma lehetett beváltani egy 9D-s mozizásra,ahol különböző szituációs filmeket nézhettünk meg,miközben vagy épp a víz fröcsköl le vagy egy műanyag pók ugrik a lábunkra.
 A vetítés után már ez első turnus vissza is indult tüzet gyújtani a szalonnázáshoz,de nem sokkal utánuk mentek az ifik is előkészülni a bátorságpróbához.Mivel sokáig tartott a szalonnázás így a bátorságpróba kezdete is már bőven az éjszakába nyúlt,eltért a szokásos kilenc órai kezdettől.Így kb. 10 óra tájékán tudtuk elindítani az első csapatot.Véleményem szerint jóra sikeredett,de volt egy-két bökkenő:rendőrséggel fenyegetőző szomszéd,ideges tanító néni satöbb,satöbbi,satöbbi..... Igaz van olyan táncosunk,aki már "felnőtt" a bátorságpróbához,szóval így nem tudtunk neki "újat" mutatni,de ő se panaszkodott ;)

6.nap: Már reggeli után kezdetek táncosaink haza szállingózni.A busz délután kettőre érkezett a táborhoz és miután bepakoltunk,tudtunk csak elindulni.Kb. 1,5 óra elteltével újra a csepeli ÁMK előtt találtuk magunkat.Szép volt,jó volt,kacagtunk,mulattunk,TÁNCOLTUNK!!!

Pálvölgyi Kristóf a plakáton!

Akadályverseny - Orsi

Tábor beszámoló - 6. nap

Tábor beszámoló - 5. nap

Tábor beszámoló - 4. nap

Tábor beszámoló - 3. nap

Tábor beszámoló - 2. nap

Tábor beszámoló 1. Érkezés

Hazaérkezés

Búcsú a családoktól

Piknik a Vörös folyó partján

Zelve

Felvonulás

Karaván seraj

Közös vacsora

Utchisar naplemente

Teve szikla

Városnézés

Felvonulás

Gála

Ünnepség Nevsehirben

Kaymakli

Előadás a városközpontban

Hangulat képek

Fogadás a palotában

Az elnök megajándékozása

Képek a próbáról

Erdogán köszöntője

A múzeum és a kert

Az Atatürk Mauzóleum

A szálloda

Utazás Ankarába

Látogatás a kormányzónál

Felvonulás videó

Fesztivál hangulat

Fesztivál megnyitó

Kerámia múzeum

Városnézés

Tevegelés

Göreme

Goreme

Egy fantasztikus nap

Néhány fotó...

Ismerkedés

Az együttes köszöntése

Az együttes köszöntése

Nevsehirbe érkezés

Nevsehirbe érkezés