Lájkold és oszd meg a Facebook oldalunkat!

2017. szeptember 24., vasárnap

Mesélj még Krakkó!

Krakkóban is jártunk!
Együttesünk egy részének adódott meg az a szerencséje,hogy elvigye a magyar kultúrát,táncot a meseszép,lengyelországi Krakkóba augusztus 10-14.-e között.Sok-sok neves esemény történt:hegymászás,sóbánya,tánc és még sok más is,de kezdjük is az elején!

A csepeli ÁMK-t elhagyva,az M0-ásra ráfordulva vettük az irányt észak fele.A buszút kellemesen,és izgatottan telt mindenki számára.Temérdek órányi utazás után szembesülhettünk a lengyel vendégszeretettel.Az érkezésünk napja is program dúsan telt:a zakopanei csúcs megmászása.Az augusztus 10.-i napon táncosaink,és szüleik 18 kilométert másztak le-és fel,33 fokban!A látvány igazán festői,és lélegzetelállító volt.Megtekintésre került a Morskie Oko nevű tó a Tátrában.

 

A zakopanei Tátra rejtett csodái
Augusztus 11.-én pénteken részt vehettünk egy krakkói városnézésen,ahol magyar nyelvű idegenvezető kísért végig minket a dél-lengyelországi város meséin.Megtekintésre került többek között a katedrális,a főtér és az óvárost is.


A városban

A katedrális 
A Szent Péter és Pál templom

A szombati napon a wieliczkai sóbányába jutottunk el (aminek magyar vonatkoztatása is van Szent Kinga legendája által!) ahol a több száz éves kövületeket,ásványokat nézhettük meg,emellett gyönyörködhettünk a faragványokban,és a különböző,kisebb kápolnákban is.


A sóbánya titokzatos világa

Vasárnap kétszer is megmutathattuk,hogy mit jelent igazán magyarnak lenni!A főtéren felállított színpadon adta elő együttesünk a koreográfiáikat.Mindenki büszkén nézett végig a színpadról a város polgárain,és jól éreztük magunkat az előadásunk közben.A fellépés hatalmas tapssal zárult,aminek igazán örültünk.

Nehéz szívvel hagytuk el a lengyel földet,el kellett búcsúzni barátainktól.Nagyon-nagyon örülünk a lehetőségnek,hogy ilyen csodákat fedezhettünk fel barátaink otthonában.Augusztus 14.-én indultunk vissza Csepelre,amikor is mindenki hosszú élménybeszámolót tartott otthon családjának.

Szeretném megköszönni a képeket,és információkat Fetterné Policza Gabriellának,és Juhászné Szirmai Editnek!Pálvölgyi Kristóf a plakáton!

Akadályverseny - Orsi

Tábor beszámoló - 6. nap

Tábor beszámoló - 5. nap

Tábor beszámoló - 4. nap

Tábor beszámoló - 3. nap

Tábor beszámoló - 2. nap

Tábor beszámoló 1. Érkezés

Hazaérkezés

Búcsú a családoktól

Piknik a Vörös folyó partján

Zelve

Felvonulás

Karaván seraj

Közös vacsora

Utchisar naplemente

Teve szikla

Városnézés

Felvonulás

Gála

Ünnepség Nevsehirben

Kaymakli

Előadás a városközpontban

Hangulat képek

Fogadás a palotában

Az elnök megajándékozása

Képek a próbáról

Erdogán köszöntője

A múzeum és a kert

Az Atatürk Mauzóleum

A szálloda

Utazás Ankarába

Látogatás a kormányzónál

Felvonulás videó

Fesztivál hangulat

Fesztivál megnyitó

Kerámia múzeum

Városnézés

Tevegelés

Göreme

Goreme

Egy fantasztikus nap

Néhány fotó...

Ismerkedés

Az együttes köszöntése

Az együttes köszöntése

Nevsehirbe érkezés

Nevsehirbe érkezés