Lájkold és oszd meg a Facebook oldalunkat!

2012. március 27., kedd

Tánctábor 2012.

Az ügyesek még megtalálhatják a blog képei között a tábor helyszínének, a Balaton-Boglár Coop Üdülőnek a fotóit a csodálatos Balaton partról, a gondozott parkról, játszótérről, teniszpályáról. Hatodszorra is itt tartjuk a tánctábort a jelenlegi Cseppeknek, és minden néptánc után érdeklődő kisiskolásnak függetlenül attól, hogy tanult-e már táncolni vagy sem!
A szülők is tölthetik itt a szabadságukat a villa épületek fürdőszobás, kellemes lakosztályaiban, s programról is csak a kisebb gyermeknek kell gondoskodni! Délelőtt két órában, délután két-három órában, a kisiskolás, a "Kultúrban" Kalmár Sándorral és párjával, a Honvéd Táncegyüttes egykori táncosaival, ismerkednek a magyar tánchagyománnyal.
Nem titkolt célunk, hogy a résztvevő gyermekek szeressék meg a néptáncot, akarjanak beiratkozni a Csepp-Csepelbe illetve az AMI ÁMK megfelelő osztályába!
Érdekes, izgalmas programokkal örök élményeket akarunk szerezni a gyermekeknek, de azt sem hagyjuk, hogy a felnőttek unatkozzanak!
S, ha még az időjárás is kedvez, szakítunk időt, a vízparti örömökre is!

Kérem a további részletek miatt jelentkezzenek a paal.sara@gmail.com címen vagy a 06 30 3810724-es telefonon vagy személyesen keddenként 17-19,30 között a Munkásotthon próbatermében!

P.Sára együttesvezető

Jótékonysági koncert

Ápr.4.-én 18 órától az Egressy Béni Zeneművészeti Iskola "Gyermekek a gyermekekért" címmel jótékonysági koncertet rendez 1000.-Ft-os belépőjegyekkel, melynek bevételét a Csepeli Kistáncos Alapítvány Csepp-Csepel Gyermek Néptánc Együttese javára ajánl fel.
Megható ez a kezdeményezés! Reméljük viszonozhatjuk majd mindazoknak, akik eljönnek a mindig magas színvonalú Egressy koncertre, melynek végén, köszönetképpen, előadjuk legújabb koreográfiánkat:Fundák Kristóf: Az oláh lány elvesztette a kecskéjét címűt!
Nagyon szeretném, ha régi táncosokhoz és szüleikhez is eljutna a hír, és ők is eljönnének erre a koncertre!
Bár meglepett bennünket, de jóleső érzéssel töltött el a szolidaritásnak ez a módja: hiszen a sok feladatunk megvalósításához jelenleg nincs forrásunk, s a csizmák, jelmezek nagy igénybevételnek vannak kitéve, erősen kopnak!
A MALÉV csődje miatt új repülőjegyeket kell vásárolnunk a Török Légitársaságnál! Ehhez is jól jön minden segítség!

P.Sára együttesvezető

önkéntest keresek

Van már annak nyolc éve is, hogy Szommer apuka és Antal apuka beszélt valamiről, amit nem is igazán értettem, de semmi jónak nem vagyok elrontója, tehát mondtam, hogy jó!...
Biztosan eltelt egy-két év úgy, hogy nem láttam, nem "mentem föl a blogra", míg nem egyszer a számítógépen asztalára került a Csepp-Csepel blog, s csak rá kellett " klikkeljek", s olvashattam mindenféle bejegyzést, láthattam képeket, videókat, amit ez a két lelkes, hozzáértő apuka alkotott!
Igazán akkor ragadott meg ez a dolog, amikor a fotó a MACIról, és arról a gyermekről, aki megkapta, fölkerült a blogra!
Magam is megtanultam, hogyan kell új bejegyzést készíteni!
Azonban egyszer csak feltűnt, nem jelennek meg videók, képek a blogon! Hát igen, Szommer apuka harmadik gyermeke is kinőtte a Csepp-Csepelt!
Majd az tűnt fel, hogy a fotók sem jelennek meg a blogon! Hát igen! Antal apuka nem tud ott lenni minden próba végén..., s nagyobb feladat hevíti:Létrehozta a csepelineptanc honlapot!!!
Mindenesetre minimum forró köszönet illeti őket eddigi önkéntes és magas színvonalú munkásságukért!
Így hát keresek lelkes hozzáértőt, aki a fotózna, videózna, s föltenné a blogra!
Vagy nekem kell továbbfejlődnöm?!
P.Sára együttesvezető

Interviziós Fesztiválra készül a Csepp-Csepel

A heti legjobb táncos leány és fiú a macival nem azért nem kerül föl a blogra, mert nincs ilyen december óta, hiszen gőzerővel készül az egész csapat az "Örökség" Gyermek Néptánc versenyre, s a meghívott tíz fő a Török Televízió 34. alkalommal, ATATÜRK tiszteletére megrendezett Nemzetközi Gyermektánc Fesztiváljára!
Együttesünket ötödik alkalommal hívják meg a rendezők! Mlinár Marika AMI-s oktatónk valamikor a Békéscsabai Gyermektánc Együttessel vett rajta részt! Ő is szép emlékeket őriz!
Két éve 62 országot, most 42-t, eddig húsz fővel, most tíz fővel hívtak meg a rendezők, akik a sok éves tapasztalat alapján tökéletesítették a szervezést: minden gyermek- a fogadó török gyermek is-42 nyelvű szótárat kap, többek között a hátizsákjában, a felnőttek három nyelvű programfüzetet, melyből percre pontosan minden történés kiolvasható. De mindig a csoporttal tart a TV egy, erre az alkalomra fogadott, angolul tudó munkatársa, aki arra ügyel, hogy minden a legnagyobb rendben legyen.
A külön buszok első perctől az együttesek rendelkezésére állnak, ablakban a táblákkal. A mienkén:magaristan. Ez Törökországban bűvös szó: ennek hatására az amúgy is barátságos emberek még jobban mosolyognak, integetnek, éljeneznek!
A táncosokat fogadó iskolák kiválasztott tanulói mindvégig kísérik vendégüket, ők is részesei minden jónak! Az igazgató vagy helyettese, két-három angol tanár ugyancsak mindig velünk tart!
A török oktatásban nagy hangsúlyt fektetnek az angol nyelv tanulására: nyolcadikra mindenki jól beszéli ezt a nyelvet!
Ápr.23.-án, a világon szinte mindenhol izgalommal követik a szülők, ismerősök a TRT élő adását! Magyarországon a Csepp-Csepel hívei izgulnak, hogy sikerül a három percre rövidített, eredeti viseletben, hímzett mellénnyel, köténnyel, fityulában, pártában, papucsban előadott kalocsai!
Ezt a koreográfiát, az egész csoport előadásában máj. 5.-én és 30.-án láthatja a hazai közönség székhelyünkön, a Csepeli Munkásotthon színpadán!
P.Sára együttesvezető

Pálvölgyi Kristóf a plakáton!

Akadályverseny - Orsi

Tábor beszámoló - 6. nap

Tábor beszámoló - 5. nap

Tábor beszámoló - 4. nap

Tábor beszámoló - 3. nap

Tábor beszámoló - 2. nap

Tábor beszámoló 1. Érkezés

Hazaérkezés

Búcsú a családoktól

Piknik a Vörös folyó partján

Zelve

Felvonulás

Karaván seraj

Közös vacsora

Utchisar naplemente

Teve szikla

Városnézés

Felvonulás

Gála

Ünnepség Nevsehirben

Kaymakli

Előadás a városközpontban

Hangulat képek

Fogadás a palotában

Az elnök megajándékozása

Képek a próbáról

Erdogán köszöntője

A múzeum és a kert

Az Atatürk Mauzóleum

A szálloda

Utazás Ankarába

Látogatás a kormányzónál

Felvonulás videó

Fesztivál hangulat

Fesztivál megnyitó

Kerámia múzeum

Városnézés

Tevegelés

Göreme

Goreme

Egy fantasztikus nap

Néhány fotó...

Ismerkedés

Az együttes köszöntése

Az együttes köszöntése

Nevsehirbe érkezés

Nevsehirbe érkezés