Lájkold és oszd meg a Facebook oldalunkat!

2015. június 20., szombat

A tanév értékelése

Jún.15.-én a Két lámpás söröző és rendezvény teremben a Molnár család /tulajdonosok/ hathatós segítségével Jókai babgulyás és egyéb örömök címmel megtartottuk a tanév értékelő családi partit!
Felelevenítettünk néhány régi közösségi játékot, megvacsoráztunk, minden táncos és egyik szülője új csepp pólót kapott, a gyermek emléklapot is néhány értékelő szó kíséretében, majd emelkedett hangulatban állt be táncolni, akinek ahhoz volt kedve, ill. billiárd-, csocsó-, stb küzdelemben próbálgatták erejüket, ügyességüket gyermekek és felnőttek.

Népismereti, népművészeti nap

Hangulatos volt az a népismereti nap is, mely épp az Összetartozás napján került megrendezésre.
A vetélkedő, az ötféle kézműves foglalkozáson túl új színt jelentett a népdal éneklés. Több bátor jelentkező ejtette ámulatba a nézőket, de engem az a négy gyermekes anyuka hatott meg, aki szép énekét férjének ajánlotta!
Kisfalusi Renáta vidám hangulatú táncházával zárult az esemény.
Az utolsó népismereti, népművészeti program a Tűzugrást előzi meg jún.24.-én
Halla Ilona történelem tanár néni ismét olyan vetélkedővel készül, melyből okulhatnak is a részt vevők, nem csak tárgyi ajándékot kapnak!
Az öt kézműves műhelyben ismét lehet alkotni, a moldvai táncházban tanultakat pedig a Tűzugrást megelőző táncfolyamatban lehet alkalmazni!
Reméljük, ezen ötödik alkalommal, újra sokan kíváncsiak a rituális tűzgyújtásra, a sok száz helyen határainkon belül és kívül elhangzó felhívásra, az összetartozást jelképező legősibb táncunkra épülő koreográfiára. A parázsló tűz átugrása a termékenységet, a gyermekáldást, a betegség elűzését segíti Szent Iván estéjén.

A-MI 2015.évi Gálánk a Királyerdőben

Nekünk a sok-sok élmény teli programtól nem volt időnk befejezni más koreográfiát, így csak a Pillét adtuk elő!  Máj.29.-én, a Gálán, hibátlanul, annak ellenére, hogy sokan az iskolai elfoglaltságuk miatt épp hogy beestek!
A Kis-Csepel három alkalommal is színre lépett, jobbnál jobb, hangulatosabbnál hangulatosabb számokkal!
A mi Pillénket Tóth Zsuzsi alig bírta az öltözködés miatt a műsorba illeszteni, hiszen előképzősöktől negyedikesekig táncolnak gyerekek a Csepp-Csepelben!
Mindenki nagyon szépen helyt állt a saját osztályában is! Szép, izgalmas Gálát láthatott a néző, Tóth Zsuzsi munkáját dícsérve, melynek színvonalát emelte a Gázsa zenekar csak úgy, mint a Toborzó citera zenekar, akik Mátyásföldről ismét időben megérkeztek Vikál Kálmán tanár bácsival!

Új barátunk dr Erdál Salikoglu

Nem tudtuk, hogy ő fordította törökre az Egri csillagokat, azt sem, hogy Kobzos Kiss Tamással közös CD-t adtak ki. Annyit tudtunk, hogy nagyon segítőkész és nagyon szereti a magyarokat, amikor őt is megkerestük: segítsen abban, hogy a távoli Gökcen repülőtérről el tudjunk jutni a belvárosi szálláshelyünkre, s másnak vissza, ha már a WIZZ air olyan meglepetést okozott, hogy hazafelé Antalyából a TRT Fesztiválról, az ápr. 25.-i járatát 26.-ra tette!!?
Jövőre már úgy szervezzük, hogy meglegyen ez az Isztam-buli napunk, föltéve, ha Irem ismét megszervezi ezt a szállást és dr Erdál a tranzitot! /az isztambuli konzulátusnak ez leküzdhetetlen akadályokba ütközött!?/

Viszont dr Erdál ápr.26. reggel eljött a Motelba, segített cipelni a bőröndöket, s telefonja segítségével navigálta a mikrobuszt: Hol volt remény arra, hogy be tud jönni a zsúfolt belvárosba, hol elveszett a remény, de egyszer csak még is ott termett a vidám sofőr a buszával, bepakolta a nehéz bőröndöket, s leküzdötte a 60 km-t időben!
A várakozás ideje alatt sem szorongtunk! Dr Erdál meghívta a társaságot üdítőre, koccintottunk a török-magyar barátságra, melyért ő is, mi is készek vagyunk cselekedni:
Két török táncost elküld hozzánk két hétre a nyáron, akik magyar táncot tanulnak, majd Isztambulban a Balassi Intézetben rendszeresen magyar táncházat tartanak! Kiutazik egyszer-egyszer táncos szaktekintély, aki a kint folyó tánctanítás hitelességét ellenőrzi. S ezt a folyamatot ismételgetjük!

Dr Erdal tökéletesen beszél magyarul. Máj. 26.-án az Urániában a Magyarok Világszövetsége Találkozójának Ünnepi Gáláján tiszteletbeli magyarrá avatták!
Nagyon megtapsoltuk!

Pille, pille, pipille

Ez lett a címe annak a délalföldi koreográfiának, melyet főleg Tóth Zsuzsi AMI-s tanárunk -egykori Csepp-, Kondics Gergővel a múlt évi tánctáborban készített elő, majd gondosan kimunkált, és betanított.
Először a Karácsonyi Gálán mutattuk be, majd Szolnokon a koreográfiai versenyen, Százhalombattán a Közép-magyarországi régiós versenyen. Mind kétszer a zsűri bronzra minősített! A koreográfia Pünkösdre érett meg! A pünkösdi királyné járás kedves hagyományát elevenítettük föl házról házra járva. A házakban hungarikumokat bemutató, viseletbe öltözött emberekkel találkoztunk, de Erdély Eszter kérdését:"Néném asszony, néném asszony szabad-e pünkösdölni?" minden alkalommal Bartha Viki Niki anyukája, CSÖTE táncos, egykori Csepp válaszolta meg:"Szabad, szabad! Csak szépen pünkösdöljetek!"
Láthattuk az RTL Híradójában is aznap este. Ott mondta el Fetter Nelli, hogy ez a köszöntés valójában arról is szól, hogy legyen a gazdának jó termése.
Itt a szentendrei Skanzenban is bemutattuk a Pillénket! Végre olyan jól sikerült, hogy Csasztvan András az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület Elnöke lelkesen dicsérte!
Ő volt az első, aki kitűnőnek találta, hogy a délalföldinket a Toborzó gyermek citera zenekar kísérte! Igaz, először volt a zenekar jól hangosítva, s először láthatta jól a táncos lábakat...
A különbuszra valót pedig előző nap Csepelen a sétáló utcában pünkösdöltük össze, ahol ugyancsak kitűnő néném asszonyunk volt Gyulainé Németh Éva személyében:"Had nézzem a pünkösd királynétokat! Édes-e vagy savanyú?"
A mi Völgyi Pannánk nagyon édes volt mindkét helyszínen.

Pálvölgyi Kristóf a plakáton!

Akadályverseny - Orsi

Tábor beszámoló - 6. nap

Tábor beszámoló - 5. nap

Tábor beszámoló - 4. nap

Tábor beszámoló - 3. nap

Tábor beszámoló - 2. nap

Tábor beszámoló 1. Érkezés

Hazaérkezés

Búcsú a családoktól

Piknik a Vörös folyó partján

Zelve

Felvonulás

Karaván seraj

Közös vacsora

Utchisar naplemente

Teve szikla

Városnézés

Felvonulás

Gála

Ünnepség Nevsehirben

Kaymakli

Előadás a városközpontban

Hangulat képek

Fogadás a palotában

Az elnök megajándékozása

Képek a próbáról

Erdogán köszöntője

A múzeum és a kert

Az Atatürk Mauzóleum

A szálloda

Utazás Ankarába

Látogatás a kormányzónál

Felvonulás videó

Fesztivál hangulat

Fesztivál megnyitó

Kerámia múzeum

Városnézés

Tevegelés

Göreme

Goreme

Egy fantasztikus nap

Néhány fotó...

Ismerkedés

Az együttes köszöntése

Az együttes köszöntése

Nevsehirbe érkezés

Nevsehirbe érkezés