Lájkold és oszd meg a Facebook oldalunkat!

2015. június 20., szombat

Új barátunk dr Erdál Salikoglu

Nem tudtuk, hogy ő fordította törökre az Egri csillagokat, azt sem, hogy Kobzos Kiss Tamással közös CD-t adtak ki. Annyit tudtunk, hogy nagyon segítőkész és nagyon szereti a magyarokat, amikor őt is megkerestük: segítsen abban, hogy a távoli Gökcen repülőtérről el tudjunk jutni a belvárosi szálláshelyünkre, s másnak vissza, ha már a WIZZ air olyan meglepetést okozott, hogy hazafelé Antalyából a TRT Fesztiválról, az ápr. 25.-i járatát 26.-ra tette!!?
Jövőre már úgy szervezzük, hogy meglegyen ez az Isztam-buli napunk, föltéve, ha Irem ismét megszervezi ezt a szállást és dr Erdál a tranzitot! /az isztambuli konzulátusnak ez leküzdhetetlen akadályokba ütközött!?/

Viszont dr Erdál ápr.26. reggel eljött a Motelba, segített cipelni a bőröndöket, s telefonja segítségével navigálta a mikrobuszt: Hol volt remény arra, hogy be tud jönni a zsúfolt belvárosba, hol elveszett a remény, de egyszer csak még is ott termett a vidám sofőr a buszával, bepakolta a nehéz bőröndöket, s leküzdötte a 60 km-t időben!
A várakozás ideje alatt sem szorongtunk! Dr Erdál meghívta a társaságot üdítőre, koccintottunk a török-magyar barátságra, melyért ő is, mi is készek vagyunk cselekedni:
Két török táncost elküld hozzánk két hétre a nyáron, akik magyar táncot tanulnak, majd Isztambulban a Balassi Intézetben rendszeresen magyar táncházat tartanak! Kiutazik egyszer-egyszer táncos szaktekintély, aki a kint folyó tánctanítás hitelességét ellenőrzi. S ezt a folyamatot ismételgetjük!

Dr Erdal tökéletesen beszél magyarul. Máj. 26.-án az Urániában a Magyarok Világszövetsége Találkozójának Ünnepi Gáláján tiszteletbeli magyarrá avatták!
Nagyon megtapsoltuk!

Nincsenek megjegyzések:

Pálvölgyi Kristóf a plakáton!

Akadályverseny - Orsi

Tábor beszámoló - 6. nap

Tábor beszámoló - 5. nap

Tábor beszámoló - 4. nap

Tábor beszámoló - 3. nap

Tábor beszámoló - 2. nap

Tábor beszámoló 1. Érkezés

Hazaérkezés

Búcsú a családoktól

Piknik a Vörös folyó partján

Zelve

Felvonulás

Karaván seraj

Közös vacsora

Utchisar naplemente

Teve szikla

Városnézés

Felvonulás

Gála

Ünnepség Nevsehirben

Kaymakli

Előadás a városközpontban

Hangulat képek

Fogadás a palotában

Az elnök megajándékozása

Képek a próbáról

Erdogán köszöntője

A múzeum és a kert

Az Atatürk Mauzóleum

A szálloda

Utazás Ankarába

Látogatás a kormányzónál

Felvonulás videó

Fesztivál hangulat

Fesztivál megnyitó

Kerámia múzeum

Városnézés

Tevegelés

Göreme

Goreme

Egy fantasztikus nap

Néhány fotó...

Ismerkedés

Az együttes köszöntése

Az együttes köszöntése

Nevsehirbe érkezés

Nevsehirbe érkezés