Lájkold és oszd meg a Facebook oldalunkat!

2017. július 16., vasárnap

Tűzugrás próba ovisokkal óvó nénik nélkül

Jún. 19.-én az ovis táncot tanítók értékelték a munkát! Az összejövetelt a még használható könyvtárban tartottuk.
Ezt követően az udvaron került sor a "Tűzugrás próbára", melyen az újonnan bekapcsolódni vágyók megtanulhatták a sokadik éve, sok helyen előadott moldvai koreográfia lépéseit, folyamatát!
Az agyonterhelt Cseppek ez alkalommal kapták meg az éves tevékenységről szóló tanusítványt is.

Jún.23.-án az ÁMK-tól indult a menettánc a még mindig lelkes Botosánka együttes muzsikájára!
Közben az Önkormányzat előtt a Városgazda dolgozói megrakták a máglyát,a Városkép megszervezte a hangosítást, s 21 órakor Morovik Attila felolvasta a kiáltványt, a táncosok megszentelték a tüzet, körbetáncolták, majd a fáklyákkal meggyújtották!
A csepeliek apraja és nagyja eltáncolta a moldvai körtáncot, majd párban megkezdődött a tűz átugrása!
Ifjú párok is ugrottak! Reménykedhetünk gyermekáldásban!...
Már elmúlt 22 óra, mikor fájó szívvel abba kellett hagyatni a mulatságot Szent Iván éjjelének kezdetén!
Az összefogással megvalósított eseményt mindenkinek köszönjük!

Volt feladat Pünkösd után is!

   Néhány lelkes ovissal a Csepp-Csepel kiegészülve, Királyerdei Műv.házban megtartottuk az első csepeli Pünkösdi királyné járást! Picike pünkösdi királyné jelöltünk megriadt a feladattól, s bár az ovisok számára varrt viseletet ő is felvette, a koszorú, a fátyol, más ovis fejére került! A rózsaszirom szórók, a baldahin tartók és a zászlósok előkerültek az AMI-s osztályok színpadi próbáiról!
Indultunk, s beköszöntünk a recepciós pultnál, bekopogtunk az irodába, végül fölmentünk a színpadra, s ott is eljátszottuk ezt a kedves szokást!
Ezzel megkezdődött az AMI  Gála, melyben a Tehetséges ovisok -Csepp segítséggel- életükben először színpadra léptek az Új vár, fényes vár c. koreográfia bemutatásával!

 A Budai Vár Savojai teraszán délelőtti majd a délutáni Pünkösdi királyné járáshoz biztonságot adott a Királyerdei! Sok árushoz beköszöntünk, sokaknak kívántuk, hogy "Ekkora legyen a kentek kendere, ekkora legyen!"
Utoljára színpadon emelte fel Gyulai Éva a Pünkösdi királyné fátylát, s nézte meg, hogy édes-e vagy savanyú!? Édes volt!

A nagy feladat, az 50 perces "Kecskemese" előadásban az Ifjúsági csoport, a Kokányok álltak helyt! A "kecskék keresése" közben ők táncoltak el több tájegység táncait, a Naszály zenekar kíséretével!
Sallay Bogi ismét ámulatba ejtette szép hangjával a közönséget!

Szentendrén a Kecskemese helyett két koreográfiát táncoltak el az ifik a Dűvő zenekar kíséretével. A lányok a "hungarikumokkal" telt tájházakba köszöntöttek be, a fiúk ügyességi játékokat játszattak a nagy számú érdeklődőkkel!
Hazafelé a különbuszon nemcsak a rendkívüli élményekről folyt a szó, de bizony néhányan már a fáradságot pihenték!

Nem sokat kellett készüljünk a Bükkzsérci Lovas Napokon előadott "Kecskemesére!"
Jún.16.-án du. elindultunk. Útba ejtettük Tardot, ahol megnéztük az ősrégen sárból és törekből tapasztott, viseletekkel, régi bútorokkal, használati eszközökkel berendezett házikókat. A szíves fogadtatás után megnéztük a hagyományőrző asszonyok kicsi műsorát, /láthattuk volna őket előző héten Szentendrén, de amikor ők műsort adtak, mi Pünkösdi királyné járást végeztük!/
A sülthúsos zsíroskenyér paprikával, paradicsommal, hagymával eleinte soknak tűnt! Végül a kenyér túnt kevésnek! Nem voltunk éhesek, amikor Bükkzsércen elfoglaltuk a Piarista kulcsosház szobájában és galériáján az ágyakat! Különleges élmény volt egy légtérben tartózkodni! A kísérő szülők is meg kellett osszák egymással a szobákat!
Talán ettől lett olyan fergeteges hangulat, ami még a másnapi fellépésen is éreztette hatását!
Délelőtt gyönyörű paripák és gazdáik teljesítményeit csodáltuk a Bükk hegyekkel körül vett fennsíkján! Ebéd után visszamentünk a szálláshelyre, felkészülni az előadásra!
Az időjárás ijesztgetett: Hol kicsit, hol jobban eleredt az eső, de mi elismerésre méltóan helyt álltunk! A közönség is megérdemelt tapssal jutalmazta a majd egy órás műsorunkat, melyet a Naszály zenekar hiba nélkül kísért!
Vasárnap délelőtt ismét bebizonyosodott, hogy aki mer az nyer! Bár az idő borús volt, a legtöbben a strandolást választották Bogácson! És jól érezték magukat!
Az "otthon maradók" a csülkös, virslis paprikás krumplit készítették elő, majd a főszakácsot és néhány kuktát magára hagyva kisebb sétát tett ebben a gondosan karbantartott hegyi községben.
Az ebédre három órakor nem került sor! Viszont a legtöbben lázas rendrakásba kellett kezdjenek, mert bizony a gondnok rávilágított, hogy a kulcsos házban mindent pont olyan rendben kell hagyni, ahogy átvettük!
Mind az 58 "lakónak" jutott feladat!

Pálvölgyi Kristóf a plakáton!

Akadályverseny - Orsi

Tábor beszámoló - 6. nap

Tábor beszámoló - 5. nap

Tábor beszámoló - 4. nap

Tábor beszámoló - 3. nap

Tábor beszámoló - 2. nap

Tábor beszámoló 1. Érkezés

Hazaérkezés

Búcsú a családoktól

Piknik a Vörös folyó partján

Zelve

Felvonulás

Karaván seraj

Közös vacsora

Utchisar naplemente

Teve szikla

Városnézés

Felvonulás

Gála

Ünnepség Nevsehirben

Kaymakli

Előadás a városközpontban

Hangulat képek

Fogadás a palotában

Az elnök megajándékozása

Képek a próbáról

Erdogán köszöntője

A múzeum és a kert

Az Atatürk Mauzóleum

A szálloda

Utazás Ankarába

Látogatás a kormányzónál

Felvonulás videó

Fesztivál hangulat

Fesztivál megnyitó

Kerámia múzeum

Városnézés

Tevegelés

Göreme

Goreme

Egy fantasztikus nap

Néhány fotó...

Ismerkedés

Az együttes köszöntése

Az együttes köszöntése

Nevsehirbe érkezés

Nevsehirbe érkezés