Lájkold és oszd meg a Facebook oldalunkat!

2012. március 27., kedd

Interviziós Fesztiválra készül a Csepp-Csepel

A heti legjobb táncos leány és fiú a macival nem azért nem kerül föl a blogra, mert nincs ilyen december óta, hiszen gőzerővel készül az egész csapat az "Örökség" Gyermek Néptánc versenyre, s a meghívott tíz fő a Török Televízió 34. alkalommal, ATATÜRK tiszteletére megrendezett Nemzetközi Gyermektánc Fesztiváljára!
Együttesünket ötödik alkalommal hívják meg a rendezők! Mlinár Marika AMI-s oktatónk valamikor a Békéscsabai Gyermektánc Együttessel vett rajta részt! Ő is szép emlékeket őriz!
Két éve 62 országot, most 42-t, eddig húsz fővel, most tíz fővel hívtak meg a rendezők, akik a sok éves tapasztalat alapján tökéletesítették a szervezést: minden gyermek- a fogadó török gyermek is-42 nyelvű szótárat kap, többek között a hátizsákjában, a felnőttek három nyelvű programfüzetet, melyből percre pontosan minden történés kiolvasható. De mindig a csoporttal tart a TV egy, erre az alkalomra fogadott, angolul tudó munkatársa, aki arra ügyel, hogy minden a legnagyobb rendben legyen.
A külön buszok első perctől az együttesek rendelkezésére állnak, ablakban a táblákkal. A mienkén:magaristan. Ez Törökországban bűvös szó: ennek hatására az amúgy is barátságos emberek még jobban mosolyognak, integetnek, éljeneznek!
A táncosokat fogadó iskolák kiválasztott tanulói mindvégig kísérik vendégüket, ők is részesei minden jónak! Az igazgató vagy helyettese, két-három angol tanár ugyancsak mindig velünk tart!
A török oktatásban nagy hangsúlyt fektetnek az angol nyelv tanulására: nyolcadikra mindenki jól beszéli ezt a nyelvet!
Ápr.23.-án, a világon szinte mindenhol izgalommal követik a szülők, ismerősök a TRT élő adását! Magyarországon a Csepp-Csepel hívei izgulnak, hogy sikerül a három percre rövidített, eredeti viseletben, hímzett mellénnyel, köténnyel, fityulában, pártában, papucsban előadott kalocsai!
Ezt a koreográfiát, az egész csoport előadásában máj. 5.-én és 30.-án láthatja a hazai közönség székhelyünkön, a Csepeli Munkásotthon színpadán!
P.Sára együttesvezető

Nincsenek megjegyzések:

Pálvölgyi Kristóf a plakáton!

Akadályverseny - Orsi

Tábor beszámoló - 6. nap

Tábor beszámoló - 5. nap

Tábor beszámoló - 4. nap

Tábor beszámoló - 3. nap

Tábor beszámoló - 2. nap

Tábor beszámoló 1. Érkezés

Hazaérkezés

Búcsú a családoktól

Piknik a Vörös folyó partján

Zelve

Felvonulás

Karaván seraj

Közös vacsora

Utchisar naplemente

Teve szikla

Városnézés

Felvonulás

Gála

Ünnepség Nevsehirben

Kaymakli

Előadás a városközpontban

Hangulat képek

Fogadás a palotában

Az elnök megajándékozása

Képek a próbáról

Erdogán köszöntője

A múzeum és a kert

Az Atatürk Mauzóleum

A szálloda

Utazás Ankarába

Látogatás a kormányzónál

Felvonulás videó

Fesztivál hangulat

Fesztivál megnyitó

Kerámia múzeum

Városnézés

Tevegelés

Göreme

Goreme

Egy fantasztikus nap

Néhány fotó...

Ismerkedés

Az együttes köszöntése

Az együttes köszöntése

Nevsehirbe érkezés

Nevsehirbe érkezés