Lájkold és oszd meg a Facebook oldalunkat!

2010. július 5., hétfő

Izmír 1.rész

IZMÍR 2010. április 29.

A Csepp-Csepel Gyermek Néptánc Együttest negyedszerre is meghívta a Török Televízió Gyermek Fesztiváljára. A 32. Fesztivált – a tiszteletre méltó állam férfi- Atatürk méltatására rendezték, ismét Izmírben, a történelmi óváros köré épült tengerparti városban.
Három hónapon át, vasárnap délelőttönként próbált a Csepeli Munkásotthon próbatermében az a csapat, akiknek szülei vállalták az utiköltség- repülőjegy Istambulba- terhét. Sokat dolgoztunk, hogy méltón képviselhessük hazánkat, és Csepelt a 42 ország között, hiszen egy országból csak egy csoportot hívtak.
A csoporttal tarthatott volna még néhány táncos, ha a szülők tudták volna, hogy nem igaz az az általános vélekedés, hogy ott a gyermek veszélynek van kitéve, hogy nagy a szegénység és a szenny, hogy terrorveszély van, hogy rosszak az utak, stb.
Akik az elmúlt Fesztiválokon részt vettek, tapasztalták, hogy mindez nem igaz. Viszont lubickolhattak a szeretetben és tiszteletben, melyet a más országból érkezettek iránt, s főleg a magyarok iránt lépten-nyomon kifejezésre juttattak: Az iskola homlokzatán magyarnyelvű felirat köszöntött bennünket, a tanulók magyar és török zászlócskákkal integettek és éljeneztek, amint beléptünk az iskolaudvarba, dobzenekar adott elő néhány számot tiszteletünkre. A zenekar ebben a tanévben alakult, így meglepetést jelentett, hiszen az elmúlt Fesztiválon is ennek az iskolának a családjai, tanárai láttak vendégül. A faliújságokra Magyarország nevezetességeiről gyűjtött képeket helyeztek.
A színháztermükben már vártak a családok: az asztalokon nagy betűk hirdették a magyar gyermek nevét, akivel saját gyermekük együtt vett részt a tíz napig tartó fesztivál programjain. S ez a családoknak kitüntetés volt, hiszen több száz család közül választották ki azokat, akik részt vehettek ebben a programban. Az iskola igazgatója is elmondta, hogy kitüntetésnek érzik, hogy a magyar csoportot fogadhatják, s a TRT hátizsák mellé, melyet mind a magyar, mind a török gyermek megkapott, nagy csokor virággal köszöntötte a török gyermek a magyart. A tavalyi tapasztalat alapján mi is készültünk: A mieink a Királyerdei Művelődési Ház kézműves körének tulipánjaival viszonozta a kedvességet.

Nincsenek megjegyzések:

Pálvölgyi Kristóf a plakáton!

Akadályverseny - Orsi

Tábor beszámoló - 6. nap

Tábor beszámoló - 5. nap

Tábor beszámoló - 4. nap

Tábor beszámoló - 3. nap

Tábor beszámoló - 2. nap

Tábor beszámoló 1. Érkezés

Hazaérkezés

Búcsú a családoktól

Piknik a Vörös folyó partján

Zelve

Felvonulás

Karaván seraj

Közös vacsora

Utchisar naplemente

Teve szikla

Városnézés

Felvonulás

Gála

Ünnepség Nevsehirben

Kaymakli

Előadás a városközpontban

Hangulat képek

Fogadás a palotában

Az elnök megajándékozása

Képek a próbáról

Erdogán köszöntője

A múzeum és a kert

Az Atatürk Mauzóleum

A szálloda

Utazás Ankarába

Látogatás a kormányzónál

Felvonulás videó

Fesztivál hangulat

Fesztivál megnyitó

Kerámia múzeum

Városnézés

Tevegelés

Göreme

Goreme

Egy fantasztikus nap

Néhány fotó...

Ismerkedés

Az együttes köszöntése

Az együttes köszöntése

Nevsehirbe érkezés

Nevsehirbe érkezés